De 3 fasen van de ponstechniek ?>

De 3 fasen van de ponstechniek

De echte titel van dit artikel is eigenlijk “Waarom hefgewichten het ponsvermogen niet verhogen – DEEL 3”.

Waarom blijf ik op dit gevoelige onderwerp terugkomen? Het is niet omdat ik wil dat alle sportdeskundigen hier komen en me haten. (Nee, dat heb ik niet nodig.) Het is gewoon omdat ik de manier waarop mensen naar stoten kijken wil veranderen.

Het is voor mij niet van belang of je nu wel of niet gewichtheft. Wat veel belangrijker en voordeliger is voor UW ponskracht is hoe U kijkt naar ponstechniek.

Wat ik ga delen is niet nieuw. Ik heb het niet uitgevonden. Het is er al eeuwig en nu deel ik het voor degenen die nieuwsgierig zijn om anders naar de dingen te kijken. Dit is de manier waarop veel van de beste boksers die ik ken naar ponstechniek kijken.

DISCLAIMER: Gewichten en ponskracht

Om tijd te besparen en om te voorkomen dat onnodige argumenten in het commentaargedeelte hieronder veroorzaakt worden door eventuele misverstanden, ga ik mijn basisstandpunten vaststellen voordat ik aan het artikel begin.

1. Zegt u dat het optillen van gewichten de ponskracht niet zal verhogen?

Helemaal niet. Het heffen van gewichten, samen met andere weerstandstrainingsmethoden, kan uw stootkracht wel of niet verhogen. Ik kan niet duidelijk ja of nee zeggen omdat het echt afhangt van hoe je traint en voor welk aspect van je stootkracht.

2. Wat is het nut van dit artikel?

Mijn belangrijkste doel is om UW stootkracht te verbeteren. De makkelijkste manier om dit te doen is om de manier waarop je naar de stoottechniek kijkt te veranderen. En een van de gemakkelijkste manieren om iemand te leren kennen is als je ziet dat hij of zij zo sterk gelooft in het heffen van gewichten.

3. Waarom zou ik naar jou luisteren?

Dat hoeft niet. Ik deel mijn ideeën vrijelijk. En je hoeft ze niet leuk te vinden, je kunt iets anders lezen. Boos of beledigend zijn in het commentaargedeelte is niet nodig. Niemand dwingt je deze ideeën af.

4. Wat voor geloofwaardigheid heb je? Heb je ooit gewichten getild? Met wie heb je getraind?

Ik heb lang geleden al gewichtheffen gedaan. Ik heb zowel met als zonder gewichten getraind. (Belangrijker nog, ik heb getraind met verschillende methoden die niet zomaar kunnen worden gecategoriseerd als “gewichten” en “geen gewichten”). Ik heb getraind met vele amateur en professionele bokskampioenen en gesproken met vele deskundige bokstrainers (jong en oud). Ik heb mijn eigen resultaten getest en verschillende andere vechters in de sportschool begeleid. Mijn mening is het resultaat van jaren van mijn eigen bokstraining en het zien van vele andere vechters en trainingsregimes.

5. Wat als het gewichtheffen daadwerkelijk mijn stootkracht doet toenemen?

Goed voor u! Als het werkt en je het leuk vindt, blijf het dan doen! In de tussentijd kunt u overwegen om naar andere dingen te kijken om te zien of het u kan helpen of verbeteren. Het kost je niets om iets nieuws te proberen en dan terug te schakelen naar wat je aan het doen was als je het niet leuk vindt.

6. Zeg je dat ik moet stoppen met het heffen van gewichten?

Natuurlijk niet. Je moet doen wat voor jou werkt. Het heffen van gewichten (zoals bij elke weerstandstraining) kan helpen met kracht, uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, etc, etc. bij boksbewegingen in het algemeen. Als je het nuttig vindt voor je boksconditie, blijf het dan doen. Dit artikel is puur om uit te leggen hoeveel of hoe weinig ik voel dat het heffen van HEAVY-gewichten invloed heeft op je stootkracht. Wat belangrijk is, is dat je je training verandert als je het gevoel hebt dat het je niet ten goede komt. Kijk altijd om te veranderen en te verbeteren wat je hebt. Dat is altijd een goed idee.

Het belangrijkste is om te leren hoe je je lichaam moet gebruiken (wat betekent dat je de stoottechniek moet begrijpen). Zelfs als je het gewichtheffen hebt opgegeven, maar nog steeds probeert te slaan met de oude techniek (alsof je je gewichtheffende spieren hebt), zal het je ook niet veel helpen.

7. Wat als ik boos ben over wat je zegt en denk dat je een idioot bent?

Ik kan begrijpen dat je emotioneel/offensief bent omdat het anders is dan je denkt. Echter, ik zal je opmerkingen hieronder verwijderen als je mijn mening (en die van anderen) niet kunt respecteren. Als er iets is, heb ik liever dat je over mij klaagt op je blog zodat al je lezers mijn website kunnen vinden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.